Drie tips om maximaal van je tuin te genieten deze zomer

author
1 minuut, 27 tweedes Lees

Wanneer je een tuin hebt, wil je hier alleen maar van kunnen genieten. Alleen is dit niet voor iedereen even makkelijk. De een houdt namelijk van een strakke tuin, terwijl de andere pas kan genieten als er veel planten in te vinden zijn. Ook moet er een goede sfeer aangebracht worden. Alleen weet nog niet iedereen hoe dit gerealiseerd kan worden. Onderstaande tips kunnen hierbij helpen.

Planten in jouw tuin zetten

Een goede tuin begint allemaal bij jouw eigen wensen. Zo kun je gaan bekijken welke planten en bloemen je neer wilt gaan zetten. Hier kun je al vroeg in het jaar mee gaan beginnen. Door te bekijken welke planten en bloemen eventueel geplaatst kunnen worden en op het juiste moment gaan groeien. Hierdoor heb je gelijk een heel andere sfeer in jouw tuin en zullen de bijen, vlinders en hommels komen. Door middel van stekpotjes maak je het af.

Een vuurkorf voor extra warmte

Daarnaast is het een goed idee om in de zomer gebruik te gaan maken van een vuurkorf of haard. Als het af gaat koelen is het namelijk fijn om toch iets van warmte bij jouw loungeset te hebben. Niet alleen kun je genieten van de warmte, maar je hebt ook een geheel andere sfeer in de tuin. Lampen zijn immers minder gezellig dan wanneer er een lekker vuurtje brandt waar je met iedereen omheen kunt gaan zitten.

Met verlichting genieten

Als laatste kun je ook nog gaan kijken naar verschillende soorten verlichting. Deze geven jou namelijk ook weer wat meer licht. Je hoeft hiervoor geen fel brandende lamp te hebben, maar kunt ook gaan kijken naar wat sfeerverlichting of kerstlampjes. Je kunt ze overal in de tuin gaan plaatsen en hebt hierdoor meerdere zitgelegenheden.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *