Waarom een loungebank van pallets?

author
2 minuuts, 28 tweedes Lees

Anno 2020 is de loungebank van pallets stevig in trek. Steeds meer mensen hebben zo’n hippe constructie in hun tuin staan. Het geeft een ruwe industriële indruk. Het leuke van deze loungebanken van pallets is dat je ze helemaal zelf kunt maken. Dit biedt veel mogelijkheden, je kunt zo creatief zijn als je maar wilt. Pallets zijn producten waar doorgaans een overschot van is, zo’n slecht idee is het dus niet om ze toe te passen voor meubels als loungebanken. Daarnaast is het relatief goedkoop en geeft het een voldaan gevoel wanneer je zelf je loungebank hebt gemaakt.

Wat voor pallets heb ik nodig?

Er bestaan veel soorten pallets. Het meest gebruikelijke is om zogenoemde Euro-pallets te gebruiken. Deze zijn erg stevig en zijn vrij makkelijk te gebruiken. Of een andere pallet geschikt is hangt uiteindelijk af van de stevigheid. Als je maar genoeg je best doet kun je van elke pallet een geschikte pallet maken. Controleer alvorens het bouwen of het hout van de pallets nog stevig is. De stevigheid van de pallets maakt minder uit wanneer je deze gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een tafeltje. Pallets kun je nieuw of gebruikt aanschaffen. Soms worden pallets zelfs gratis aangeboden.

Stap voor stap

Maar hoe ga je eigenlijk te werk? Hieronder hebben we dit stap voor stap voor je uitgelegd.

Ontwerp

Het is verstandig om eerst een ontwerp te maken. Dit doe je digitaal of op papier. Het ontwerp hoeft niet perfect te zijn. Het is voornamelijk belangrijk dat je er hier achter komt hoeveel pallets je precies nodig gaat hebben. Bij een klein bankje heb je logischerwijs minder pallets nodig dan bij een complete loungeset met salontafel. Ga er vanuit dat een pallet 1,20m lang is en 80cm breed. De meeste loungesets zijn twee pallets hoog en hebben een rugleuning.

Bouw

Voor optimaal comfort wil je een ‘volle pallet’ hebben, dit is een pallet zonder inkepingen tussen de latjes. Om een volle pallet te krijgen dien je de latjes van een pallet eraf te schroeven, om deze vervolgens op een andere pallet te schroeven zodat deze geheel bedekt is met latjes. De pallet zonder latjes kun je onderop gebruiken om het bankje van de loungeset te verhogen, gebruik schroeven om de pallets te verbinden. Voor optimaal resultaat schuur je de pallets op en breng je een laag beits aan.

Voor de rugleuning schroef je een pallet verticaal vast met de latjes naar de binnenkant van de bank toe. Je gebruikt per bank dus drie pallets. Zou je de hoeken dicht willen maken, dan heb je per hoek een pallet extra nodig. Deze bevestig je op dezelfde wijze als de rugleuningen. Gebruik een volle pallet als tafel.

Het grove werk is nu klaar. Nu kun je de pallets bekleden met kussens. Voor optimaal zitcomfort zijn de kussens die direct in aanraking komen met de pallet vrij dik.

Genieten!

Met een voldaan gevoel kun je met je nieuwe loungebank van pallets genieten tijdens de warme dagen!

Bron: Aannemersspot

Vergelijkbare berichten