Wat komt er kijken bij het plaatsen van een tuinhuis?

author
2 minuuts, 32 tweedes Lees

Ben je op zoek naar een tuinhuis, om ook in de herfst en het voorjaar optimaal van je tuin te kunnen genieten? Bij het plaatsen van een tuinhuis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van het tuinhuis, het materiaal waarvan deze gemaakt wordt, enzovoorts. Kijk echter niet alleen naar factoren die van invloed zijn op de buitenzijde hiervan. Let ook op de binnenkant! Wil je bijvoorbeeld verlichting hebben in je tuinhuis? Hoe zit het met eventuele stopcontacten? Enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over tuinhuizen en hetgeen je rekening mee dient te houden bij het plaatsen hiervan. 

Geschikt formaat tuinhuis vinden voor je tuin

Een belangrijke eerste stap bij het plaatsen van een tuinhuis, is het bepalen van het formaat hiervan. Aan de ene kant mag het tuinhuis niet te groot zijn; je wilt voorkomen dat de tuin rommelig wordt. Aan de andere kant wil je voldoende ruimte hebben om hier je tuinmeubelen in op te kunnen bergen ’s winters, om hier royaal te kunnen zitten met je partner of een vriendin, enzovoorts. Het verschilt per tuin wat een geschikt formaat tuinhuis is. Kijk niet alleen naar de lengte en breedte, maar let ook op de hoogte hiervan. 

Indeling van het tuinhuis 

Enigszins samenhangend met het formaat van een tuinhuis is de indeling hiervan. Kies je voor een klassiek rechthoekig tuinhuis, of geef je de voorkeur aan een zeshoek? Een zeshoek geeft je het idee van een fraai prieeltje. Daarbij maakt het je tuinhuis speelser, waardoor deze de uitstraling van je tuin minder snel negatief beïnvloedt. Een rechthoekig model kan al snel erg statisch worden!  

Materiaal waarvan het tuinhuis gemaakt is

Tegenwoordig worden de meeste tuinhuizen van een houten bekleding voorzien aan de buitenzijde. Hout is er echter in verschillende soorten. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. Laat je adviseren over de duurzaamheid van verschillende houtsoorten. Het ene type hout gaat veel langer mee dan het andere. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Hetzelfde geldt voor het onderhoud wat aan het hout moet worden uitgevoerd. Hoe vaak moet je dit beitsen of in de olie zetten, om te voorkomen dat het hout al snel minder mooi wordt? Wanneer je de keuze hebt, is het aan te raden om de houten bekleding net iets boven de grond te laten stoppen. Het voorkomt dat er vocht vanuit de grond in het hout kan trekken. 

 

Inrichting van een tuinhuis in je tuin 

Nu je een steeds beter beeld krijgt van een geschikt tuinhuis voor jouw tuin, is het zaak om aan de slag te gaan met de inrichting hiervan. Denk bijvoorbeeld na over het type verlichting dat je in het tuinhuis terug wilt laten komen. Kies je voor een lamp op batterijen, of leg je straks een grondkabel aan naar het tuinhuis? Zijn er logische plekken, waar je deze grondkabel het tuinhuis binnen kunt laten komen? Ook wil je voldoende ruimte hebben om een of meerdere tuinmeubelen in je tuinhuis te kunnen gebruiken.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *