3 tips om je tuin (verder) te verduurzamen 

author
2 minuuts, 21 tweedes Lees

De tijd is aangebroken dat we langzaam weer uit beginnen te kijken naar het voorjaar. De dagen worden langzaam weer langer en over enkele weken kunnen we mogelijk alweer van de eerste mooie voorjaarsdag genieten. Het wordt dan ook hoog tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Na de winter kan de tuin namelijk wel wat extra aandacht gebruiken. Als je je tuin dit voorjaar toch al onder handen wilt nemen, is dit tegelijkertijd een goed moment om verder te verduurzamen. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven en is ook in de tuin van essentieel belang. Maar waar moet je dan aan denken? In dit artikel geven we drie tips en ideeën. 

1.Duurzame erfafscheiding 

Ben je nog op zoek naar een goede erfafscheiding? Dan zijn er verschillende duurzame mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld voor een geheel groene erfafscheiding kunnen kiezen in de vorm van een haag. Als je dit niet ziet zitten, is het ook bijvoorbeeld mogelijk om voor een duurzaam type schutting te kiezen. Goede voorbeelden hiervan vind je op rvg-schuttingen.nl


Als we denken aan een duurzame schutting, dan letten we vooral op materiaalgebruik en de levensduur. Opvallend aan de hout beton schuttingen van RVG-schuttingen is dat ze van een veel langere levensduur genieten dan andere typen schuttingen. Hierdoor is het een zeer duurzame investering. Als je kiest voor hardhout beton schuttingen, dan weet je zeker dat je hier jaren plezier van zult hebben. Gemiddeld gaan deze schuttingen tussen de 10 en 15 jaar mee. Soms zelfs nog veel langer. Bovendien hoeven ze nauwelijks onderhouden te worden. De kans op houtrot is ook vrijwel afwezig doordat de schutting op een betonnen onderplaat wordt geplaatst en de panelen dus niet in contact komen met de grond. Dit alles leidt tot een lange levensduur en minder onderhoud. Een slim duurzaam alternatief voor een groene erfafscheiding dus. 

2.Kies voor gras en andere bodembedekkers 


Veel mensen denken dat ze minder tijd aan het onderhoud van hun tuin kwijt zijn als ze voor tegels kiezen. Niets is echter minder waar. Het bespaart juist tijd door voor gras en andere bodembedekkers te kiezen. Bovendien stimuleer je zo ook nog eens het natuurlijke ecosysteem. Bodembedekkers zijn planten die in de breedte groeien en daarmee dus de volledige grond kunnen bedekken. Het mooie van bodembedekkers is dat ze weinig ruimte overlaten voor onkruid en bovendien ook nog eens een zeer groene keuze zijn. Zo ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud van de tuin en geniet je van een duurzame oplossing. 

3.Duurzame meubels 

Toe aan nieuwe tuinmeubels? Ook dan is het belangrijk om op de duurzaamheid te letten. Houd daarom rekening met de materialen die je kiest en de verwachte levensduur van de meubels. Kies bij voorkeur voor meubels van natuurproducten die tevens gerecycled kunnen worden. Je kunt duurzame tuinmeubels meestal herkennen aan de bijbehorende keurmerken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *