Garagedeuren: Wat zijn de mogelijkheden?

author
2 minuuts, 51 tweedes Lees

Het aanbod garagedeuren is door de jaren heen flink gegroeid, daardoor kan het kiezen van een garagedeur lastig zijn. In dit artikel nemen we je daarom mee in wat de mogelijkheden zijn als het om garagedeuren gaat.

Dit zijn de soorten garagedeuren waaruit je kunt kiezen

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren bestaan uit smalle panelen die horizontaal aan elkaar worden bevestigd. Tijdens het openen van de deur worden de panelen onder het plafond gekanteld. Doordat de panelen tijdens het openen niet naar buiten toe kantelen is een sectionaaldeur ideaal voor als je geen oprit hebt of als je bijvoorbeeld in de stad woont en een garage hebt die direct aan de straat grenst.

Sectionale garagedeuren zijn standaard van een elektrische bediening voorzien. Je kunt ze ook handmatig bedienen, maar dat kan alleen vanaf de binnenzijde om bijvoorbeeld in geval van nood of een stroomstoring toch de deur te kunnen openen.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de echte klassiekers onder de garagedeuren. Dit type garagedeur bestaat uit een deurblad dat in z’n geheel naar binnen en buiten kantelt als je de garagedeur opent.

Het voordeel is dat het een budgetvriendelijke deur is, maar daartegenover staat dat je veel ruimte in de garage vrij moet laten zodat de deur kan kantelen. En doordat de deur ook naar buiten toe kantelt is het niet aan te raden om voor dit type garagedeur te kiezen als je een kleine oprit hebt of als je een garage hebt die direct aan de straat grenst.

Roldeuren

Roldeuren zijn te vergelijken met de deuren die je bij opslagboxen ziet. Alleen is een garage roldeur  een stuk steviger dan de eenvoudige roldeuren die voor opslagboxen worden gebruikt.

Bovendien zijn de deurpanelen van garage roldeuren goed geïsoleerd. Roldeuren zijn een goed alternatief voor sectionaaldeuren als je geen oprit hebt of als je simpelweg de complete ruimte in de garage beschikbaar wilt houden. De deurpanelen worden namelijk recht naar boven opgerold in een opbergbox waardoor je zelfs onder het plafond ruimte hebt om spullen op te slaan.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurdelen. Je kunt deurdelen onafhankelijk van elkaar openen en sluiten, waardoor ze het beste te omschrijven zijn als een voordeur, alleen dan voor de garage in plaats van je woning.

Openslaande deuren voor garages zijn het enige type garagedeur dat je niet elektrisch kunt bedienen. Als je de garage als parkeerplaats gebruikt zijn openslaande garagedeuren daardoor geen geschikte optie en kun je beter voor een roldeur of sectionaal garagedeur kiezen.

Zijdelingse sectionaal garagedeur

Een zijdelingse sectionale garagedeur is een variant op de normale sectionaaldeur. Bij dit type deur worden de deurpanelen zijwaarts geopend. Het grote voordeel hiervan is dat je de deur slechts een stukje hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Zo kies je de garagedeur die het beste bij je past

Het belangrijkste bij het kiezen van een garagedeur is dat je kijkt naar hoe je de garage wilt gebruiken. Als je de garage bijvoorbeeld als parkeerplaats wilt gebruiken, dan is het belangrijk om voor een garagedeur te kiezen die aansluit op dat gebruik, zoals bijvoorbeeld een sectionaaldeur of een roldeur.

Om je op weg te helpen bij het kiezen van een garagedeur raden we je aan om alle voordelen van de verschillende deuren tegen elkaar af te wegen. Zo kom je vanzelf tot de deur die het beste bij jou past. Bekijk hier alle soorten garage deuren en de voordelen per soort garagedeur.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *